Arg matte

Ja har man inte jobb så skaffar man sig. I dag är hundarna billiga kan jag lova. Mest Annie. I morse så tänkte jag att jag skulle vara snäll och ta ut vovvarna i skogen. Jag gick tidigt så fort J hade åkt till skolan. Släppte Annie när vi hade kommit en bra bit in i skogen. Vips så försvann hon. Hon brukar inte vara borta länge men nu kom hon inte. Den däringa lilla paniken kryper ju fram då. Jag fortsatte och visslade. Hon var borta ett bra tag sen kom hon som en raket. Hon var vit innan. Nu kunde man knabbt se vad det var för hund. Grön hela hon och 
 
luktade värre än värst. Endera älg eller rådjursdret. Alldeles färskt. Jag visste inte hur jag skulle få på kopplet ens. Vi fortsatte våran vandring. Släppte Nellan ett tag. Jaha hon borta. Naturligtvis så stack hon till dretstället. På vägen hem kom hon. Men tack o lov hade hon inte rullat sig. Men ätit hade hon gjort. Det kändes på lukten. Väl hemma fick jag tvätta Annie, koppel, selar, mig själv. Samt sanera hallen. Nu är hon förpassad till utegården resten av dagen. Hoppas bara magarna klarar sig nu bara. Ska inte ge dom någon mat på hela dagen. Tänk att de ska äta all dret som finns. Så mycket ny klöver på åkrarna nu så djuren blir lösa i magarna. Men roligt hade de säkert!
Innan rullningen
 
Nelly. Så glad när hon får vara lös o leka
Nybadade och förpassade till utegården. Men jag älskar mina hundar ändå även fast de ställer till ibland. De betyder så mycket. Mina livskamrater...
 

Rensning

 
I dag har det verkligen varit en nyttodag! Bengt kom tidigt i morse med lastbilen. Han ringde när jag satt på tåget hem från Göteborg så då bestämde vi. I dag har vi kastat massor nere i källaren. Så nu kan man komma in där utan fara för livet. Nu ska jag skaffa sopsäckar och rensa ut alla barnens skolböcker m.m. En del vill de nog ha kvar. Det värsta är att man blir så nostalgisk o tänker tillbaka på när barnen var små. Och blir sittandes. Pierre var med o hjälpte till. Så fick jag även hjälp med lite lagning av hundgårdar m.m. Maten hann vi inte med att laga hemma så vi åkte ner till chinarestaurangen o käkade buffé där. Ja, då var det bara resten kvar då....Men tack Bengt för hjälpen i dag!  Nelly har varit dålig i sin mage hela dagen. Och det är ovanligt när det gäller henne. Hoppas magen lugnar ner sig så man får sova i natt. Har sovit dåligt ett tag nu. Jag gillar inte det jäkla mörkret som kommer.  

Frost

I morse när jag kom ut med hundarna vid sextiden, var det vitt på marken. Jag säger bara fy f....n. Verkligen inte beredd än. Fattar inte hur jag ska klara denna vintern? Med is o halka och två hundar. Förra vintern halkade jag  i slutet på vintern och slog i skallen rejält. Hade tur som klarade mig så bra som jag gjorde.. Har man tur så kanske det blir en grön vinter. Ja, önska kan man ju alltid. J nya pojkvän har varit på besök. Jag gillade honom. J är så ung så det blir stränga regler för henne om hur det ska fungera. Bara att köpa, vare sig man vill eller ej. Ja, jag kommer själv ihåg.. Har suttit vid datorn idag och försökt installera skrivprogrammet. Det tog sin lilla tid kan jag säga. Men nu så tror jag det fungerar. Kan inte vara utan skrivprogram i datorn. För jag använder det mycket.
I dag kom våra jackor från Ellos. Jackan till J passade så bra på henne. Min var så snygg men lite för liten tyvärr. Så den skickar jag tillbaka för en större storlek. Det är ju nackdelen när man handlar på nätet. Men jag trivs med Ellos. Bra service dessutom. I morgon är det studiedag i skolan. Så J ska hälsa på en kompis. Det blir roligt för henne. Själv så sticker jag iväg tidigt med tåget i morgon bitti. Jag har bakat morotsmuffins och fixat lite gott till Leia o mig som vi kan smaska på i lekparken. Är det ruggigt går vi nog hem direkt efter förskolan. De här dagarna med Leia gör att jag mår så bra och orkar med allt det övriga i livet.
Så ser J jacka ut. Passar en tonåring...
Så här ser min ut. Gillade den så mycket. Hoppas den finns i en storlek större nu bara.
Morotsmuffins är gott. De har en stor åtgång här hemma.