Mera snö

I dag har jag suttit vid datorn och skrivit på mitt CV. Man måste ha ett sånt när man söker jobb. Och ovan som jag är med att skriva sånt så tar det sin lilla tid. Herre jösses så mycket man gör egenterligen. Är ju utbildad behandlingsassistent och det är ju många kurser man gått för att bli det. Skickade in mitt CV till ett arbete i Floda. De hörde av sig och ville ha mera information om vad jag exakt har gjort för typ av arbete. Skulle höra av sig om två veckor. Ingen ide och hoppas för mycket. Hörde av grannen att Pineskärs kontor kanske ska flytta upp hit på Munkstigen. Vore kanonbra. För då blir det en tvåa ledig där jag vill.  Men skvaller ska man väl inte lyssna så mycket på kanske. Det snöar och snöar och mer ska det tydligen bli i natt. Det är konstigt. När det väl börjar snöa då ger det sig aldrig. På Torsdag ska jag ge mig i väg tidigt till Göteborg. Hoppas verkligen tågen går som de ska. Vovvarna får klara sig utan matten hela dagen. Men det kan nog vara skönt och slippa henne nån dag med. Pierre kommer nog och kissar dom på dagen får vi hoppas. Annie springer i snön och har så kul när jag släpper henne. Hon har grovsat till sig tycker jag. Blivit grövre runt bröstet. Jag får nog kanske ställa henne i sommar och få en bedömning på henne.
Se sån stil hon har...
Span på rådjur tror jag
Nu kommer dom ända fram till huset och äter. Inte rädda alls. Gäller att vara stadig på handen när man kommer med hundarna.

Goda minnen

 

Det handlar om en 92-årig man Alltid välklädd, perfekt rakad och kammad enligt senaste mode för gentlemän redan klockan 08.00 om morgnarna. Detta trots att han knappt har ledsyn. Idag flyttade han till ålderdomshemmet. Hans 70-åriga fru gick nyligen bort och detta gjorde flytten nödvändig. Efter flera timmars tålmodig väntan i receptionen log han varmt när de berättade att hans rum var färdigt.

 

 När han manövrerade sin rullator mot hissen gavs han en visuell beskrivning om hur hans rum såg ut, inklusive detaljer om gardiner och utsmyckning.
– Jag älskar det sade han med samma entusiasm som en 8-åring som just fått en valp. 
– Men du har inte sett det än, försökte man säga.
– Det har inte med rummet att göra. Lycka är något man kan bestämma i förväg. Om jag gillar rummet beror inte på hur möblerna ser ut och är placerade - Det beror på min inställning. 
Jag har redan bestämt mig att älska rummet. Min lycka är ett beslut som jag tar varje morgon. Jag har ett val.
Jag kan ligga kvar i sängen och klaga över alla mina kroppsdelar som fungerar dåligt eller inte fungerar alls - eller ta mig ur sängen och vara tacksam över de delar som fortfarande fungerar.
Varje dag är en gåva och så länge som jag kan öppna mina ögon skall jag fokusera på den dagen och njuta av alla fina minnen jag har och fylla den med nya.
Ålderdomen är som ett minnenas bankkonto. Du plockar ut de minnen som du lagt in under din livstid.
Så mitt råd till dig är att fylla varje dag med goda minnen i ditt minnesbankkonto. Jag fortsätter att sätta in i mitt liv....

 

                                             

 

                                                     

                          
 
 
 

                                                

 

Ljusare för varje dag

Dagarna rusar fram tycker jag. Redan helg igen. Och ljusare och ljusare för varje dag. Underbart!!!  I dag tog jag mig en cykeltur till byn. Gick riktigt bra. Så härligt att cykla. Nere i byn träffade jag "Akilas" extramatte. Akila bor hos Daniels syster här i Ed. Var ju meningen hon skulle åka med till Australien. Men all karantän satte stopp för det. Hon ska vara här i Ed ett tag och sen ska hon flygas ner till Australien är det meningen. Vi får väl se hur det går med det. Vi bestämde att ses med hundarna. Det blir kul det för Annie o träffa syrran.  Då ska jag fotografera henne. Har inte sett henne nu på länge. Hoppas verkligen det inte blir mer snö nu för nästa vecka ska jag ut på resande fot. På Torsdag ska jag hämta prinsessan på förskolan. Stackars mamman har knäckt ett revben och har så ont. Inte lätt då med en pigg tvåring. Och snart ska ju flyttlasset gå ochså till eget hus. Nu skulle det verkligen behövas att jag bodde närmare. Men kommer tid kommer råd. På Fredag ska jag och hundarna åka till Karlstad och stanna hela helgen. Det blir nog vad min ekonomi klarar av för ett tag framöver. Blev så glad för jag ringde tandläkaren och fick göra en avbetalning på tandläkarräkningen på tre månader. Helgen blir allmänt lugn och skön hoppas jag. Ha en skön helg alla!
Nu längtar jag efter detta
Bara ett par månader kvar innan dessa snödroppar kommer igen...