Skönt med helg!

J har åkt till Öland efter mycket packande och planering. Hon var nog lite nervös för detta. Hon åker med ett gäng ungdomar med olika typer av funktionshinder. Det är en väldigt bra förening som vi är medlem i. De hittar på mycket kul för medlemmar. Nästa gång tänkte jag bli med på en resa. Men det kostar ju en del. Nu har det blivit kyligare i luften och väldigt blåsigt. Snabb omställning får jag säga. I går var jag och gjorde en liten shoppingrunda. Köpte en jättefin present till Rickard som jag och Bengt har delat på. Sen hittade jag några fina vita lyktor som det var rea på. Nu blev jag på bra humör igen. Fick bråka hela Fredagen förra veckan med LSS för att få ett besked ang J och kollo. Tänk att det ska vara så svårt att få fram ett beslut? Väldigt viktigt att få veta. Men innan dagen var slut så fick jag ett besked av LSS-handläggaren. Och hon blev beviljad kollo. Nu är det bara att lösa resten bl.a skjuts ner till kollot som jag måste lösa. Som tur är har jag lite tid på mig. På Lördag så åker jag o vovvarna tåg till Kil. Vi ska dit och gratta lilleman. Tyckte det var onödigt att Bengt skulle åka ända till Ed för att hämta oss. Blir det tågstopp för mig på väg till Kil så får väl Bengt hämta mig på tågbanan ha ha. Bättre och få skjuts hem på kvällen i stället för det går inga tåg då. Denna veckan har jag hört på radion att det har varit stora problem i tågtrafiken. Begriper inte varför det ska vara så här på SJ? Och på sommar och semester? Frågan är om jag vågar åka till lillebror i Enköping i sommar? Tänkte åka dit en vecka när jag är ledig. De ska ju flytta och sälja sitt vackra hus så det blir sista gången man blir där. Gillar Enköping väldigt mycket med alla vackra parker och vatten. Sen ska vi ju till Grebbestad 27 Juli och det ska bli härligt. Hoppas bara att boendet jag bokat är bra. Och att det inte ligger för långt från busstationen i Grebbestad. Kanske försöker att fråga någon snäll person om skjuts.
Nästa vecka blir det ett besök till mina sötnosar i Göteborg. Tänkte att jag o Leia skulle gå ner till centrum och fika.
Mina lyktor som jag hittade på rean. LIte bilder från veckan som varit...
 
 

Hipp hipp Hurra!

För lille Rickard i dag som fyller 2 år i dag! Farmor kommer och grattar dig så fort hon kan. Hoppas du får en supermysig dag med kompisar o mamma o pappa.
                                         
 
Stora pojken. Och snart ska han bli storebror.
Oj så tiden springer i väg. Snart är Maj månad slut och den bara blåste i väg. Det är så vackert ute så man får bara njuta av all grönska och blomprakt. Jag och Annie går ganska mycket själva nu på våra promenader. Det är så lugnt o skönt när hon inte har morsan i hasorna. Men det dåliga samvetet har man ju. Men det får vara så ett tag. Häromdagen när vi var nere vid sjön så släppte jag lös Annie ett tag. Hon sprang ut på bryggorna och lekte. Efter ett tag så skrek hon till rejält. Jag blev iskall. Kan hon ha blivit ormbiten? Den kan ju ha legat på bryggan?  Hon var hängig hela vägen hem. Jag tänkte bara att hon orkar ta sig hem. Skräcken satt i mig och jag hade sån jäkla ångest. Jag måste nog ha terapi snart för denna ormskräck. Vet inte vad det var men hon måste ha gjort sig illa på något. För hon piggnade på sig hemma.
I går fick jag en shock kan man säga. När jag kommit hem från promenaden och just satt mig till bords så knackade det på dörren. Utanför stod Malin och Olof. Har inte träffat henne på två år. De var här hela eftermiddagen. och det var väldigt trevligt att träffas. Vi bestämde att jag o hundarna skulle åka till dom i Juli och sova över en natt. Hon får komma och hämta mig på stationen i Göteborg. I helgen om jag har tur så får jag åka med Bengt till Karlstad och gratta Rickard. Väldigt skönt och slippa åka tåg i så fall. Har strulat mycket med det nu ett tag. I dag har Jenny tävlat med Utsikten i Trollhättan. Och nu ska vi gå ut och festa till det lite. Tänkte bjuda henne på Gästhuset Tjuren som har jättegod mat. Ibland får man göra nåt kul tillsammans i vardagslunken.
 

Röriga dagar!

                                               
 
Det började med att jag tappade mitt bankkort. Ringde direkt och spärrade det hos banken. Som tur var skulle det snart gå ut.. Men svårt att handla utan bankkort. Tänk vad beroende man är av alla dessa kort. En gammal vanlig hederlig bank fungerar knabbt längre. I dag när jag kom hem efter promenaden med hundarna så hittade jag inte min nyckel. Ja ni hör...nu börjar man bli snurrig på riktigt. Letade överallt i alla fickor och överallt. Fick ringa Pineskär om att de fick komma och öppna för mig. Fort iväg på möte på skolan. Hade bestämt träff med I och K vid skolan. Sen iväg till affären och handla. Två pigga hundar som ville ut när jag kom hem.
Har även hänt en hel del på ganska nära håll. Inte med min egen familj tack o lov. Man får se och höra mycket i detta jobbet. Och mycket fastnar kvar på näthinnan. Jag har ju hållit på med detta i över tjugofem år. Men inte alltid man kan skaka av sig allting. Jag slutar aldrig över att förundras över saker i detta jobbet. Men man får gå ut och njuta av sol och värme som är här. I går kväll så åskade det rejält. Jag o J kröp upp i soffan. Gillar inte åska. Ta hand om varandra därute och var rädda om er.