Mot nya mål!

Väskorna packade. Hundmat nerpackat. Doppresenter m.m. Åker tidigt i morgon bitti med buss och tåg. Denna jäkla snö som kom och ställde till det. Hoppas verkligen det har försvunnit mycket till i morgon bitti. Fy vad jag hatar snö. Det var ju så vårfint ute. Min nya kamera har jag med mig. Ska bli spännande att fota med den. Den blev ju bäst i test 2014-15 Lovisa ska ju döpas i kyrkan. Och då vill man ju fotografera den lilla. Sen är ju mina andra älsklingar där ochså. Skulle vara roligt att få till en fin gruppbild. Mamma o jag ska laga middag till i morgon kväll. Sara o Jonas bilar ju från Göteborg så de är hungriga när de kommer. Ser fram emot att träffa alla. Jag önskar alla en fin helg! 
Lilla Lovisa 7 mån. Med mamma på barngympa 
Rickard hälsar på pappa på jobbet. 
Duktig pojk. Handlar sin korv själv. 
Lille gubben så stolt...
Pappa och Lovisa. 

Snart vänder det 😄😄Lite peptalk från Olof Röhlander
 så här på Måndagsmorgonen. Vinden tjuter utanför och regnet står som spön i backen. Våren försvann. Hoppas verkligen den kommer snart tillbaka igen. Fram med vinterkläderna igen. I dag blir det en tur till Vänersborg igen med J. Hoppas det är sista gången. Här kommer lite att tänka på....
Har du tänkt på vad lite som krävs för att du ska känna dig mer tillfreds och bli lite mer energifylld? 

En dusch. En skogspromenad. En joggingrunda. En kopp kaffe. En låt. Ett samtal till någon du håller av. En avcheckad arbetsuppgift. Något nytt att ta på dig. En bokad resa. Ett beslut. Längre bort behöver faktiskt vändningen inte vara, för plötsligt är du igång med något. Rörelsen skapar känslan.

Det enda som inte verkar hjälpa är att ligga och grubbla och passivt vänta på att att de mörka molnen ska skingras av sig själva. Vissa saker behöver få ta sin tid, men att gräva ned sig gör ingen nytta.

Möjligtvis tänker du att det inte hjälper vad du gör. Om du går ut och promenerar gör varken av eller till. Det gör inte saker ogjorda, eller framtiden ljusare, för dina moln är mörkare än så. Att det kvittar.

Du vet att det där inte är helt sant. Du vet att du inte kan fly från dina problem genom att bedöva dig själv, rycka på axlarna, bli likgiltig, eller dra täcket över huvudet och hoppas att allt bara ska försvinna.

Var inte alltför självkritisk, min vän. Det finns så många faktorer som ligger utanför oss själva. Att du sitter där du sitter är som det är. Men det spelar ingen roll hur felbehandlad du blivit, vad du har förlorat, eller hur orättvist allting är. I slutändan behöver du finna någonting som gör det värt det igen. 

Det kommer en ny vår nu och du vet inte vad den för med sig. Det kan hända så mycket på bara några månader, pendeln kan slå tillbaka, men du får inte ge upp på dig själv. Det är inte tillåtet. Jag ser ingen annanstans att starta än med din inställning. Vändningen börjar där, men det blir du som får sätta bollen i rullning, så sitt inte bara där. Du behöver hjälpa tillfälligheterna på traven. Upp med dig!


Go kväll...

Mörkret börjar infinna sig så sakta..Jag har kommit från cykelbutiken..Har haft min cykel på lagning där...Begriper inte varför det blir punktering hela tiden på min cykel? Man kan fundera om någon sticker hål på däckena?  Fick även lämna in J cykel. Luften pyser ur hela tiden..Förmodligen sämre däck nuförtiden än det var förr.Ja jag undrar om det är något som inte var bättre förr? Jag t.ex? Blev kallad tillbaka till provtagningen i morgon bitti.. Fastande som vanligt..Mitt sockervärde var för högt..Inte bra i så fall. Måtte det vara något tillfälligt och att det nya provet ser bättre ut..Vill ju inte få diabetes..Är ju väldigt vanligt när man blir äldre..Och jag som har högt blodtryck och övervikt ligger i risksonen..Har tänkt länge men nu är det färdigtänkt..Jag ska ändra min kost, och börja med LCHF..Det står för Low Carb High Fat..Eller lite kolhydrater med en högre andel fett..Allt fler vetenskapliga studier visar bäst effekt av LCHF för vikt och blodsockerkontroll. man behöver inte räkna kalorier eller väga maten utan bara utesluta socker och stärkelserik mat som bröd, pasta, ris, potatis m.mJag får äta Kött, fisk, ägg naturligt fett  Alla grönsaker som växer ovan jord får man äta..Ja jag ska börja så får man se hur man mår..Värst med smörgåsen på morgon o kväll..Men jag får baka fröknäcke som är godkänt av denna metod..Tänk om jag bara kunde gå ner några kilo så jag ser att det ger resultat..Ja fortsättning följer....
Har tömt min kamera inför dopet av lilla Lovisa nästa helg så det blir lite bilder på storasyster och lillebror.Tur man har alla bilderna på ens älskade barnbarn att titta på. Är ju så roligt att fotografera dom dessutom..
                                                                                                     
 
Är inte vän med min kamera så nu blir det en ny..Har betalat klart på Tv så nu kan jag ta en kamera på avbetalning..Räntefritt i tre månader..Denna helgen ska jag göra klart lilla Lovisas doppresenter.

Nelly blev så glad i denna bollen.Måste köpa en boll till henne.
Farmors älskade lilla prinsessa
Fin bild på pappa Jonas med sina älsklingar..
Albin var så glad i ballongerna
Snusmumriken från Mumindalen
Och bilbana ska man ju ha när man är pojk
Finaste mamma Sara med sina älskade små.