Gla midsommar

Ja då var det midsommarafton. Har aldrig gillat midsommar och gör det inte nu heller. Kanske om jag hade känt mig lite gladare o på bättre humör. Efter sex månaders kamp om en plats till mamma på ett vårdboende så är utredningen klar. Där står det tydligt o klart att hon behöver omvårdnad dygnet runt. Behöver hjälp med allt. Dessutom är hon helt ensam. Jag bor långt ifrån Uppsala o A i Enköping. I går kom beslutet med avslag o papper om överklagan. Luften har just nu gått ur lite. Nu får vi tänka om och nya idéer. J kom hem förra veckan och åkte till Tidaholm i Måndags. Sista gången hon bodde hos mig. Även F var här. Vi hade en mycket trevlig helg med biobesök o restaurang för flickorna. Jag hade även bakat en jordgubbstårta eftersom F har gått ur 9:an. Firades även med blommor o blader. Tänk vad tiden går? När hon kom till mig var hon bara en  liten flicka och nu är hon snart vuxen. 
Mycket har hänt och fortfarande händer. Glad att jag får vara med på den resan. J fortsätter att komma 1 helg/månaden ett tag så får man se lite senare hur det fungerat. F fortsätter som vanligt. Denna veckan fyllde jag 65 år. Hade inte tänkt gjort något alls men blev väldigt firad. På dagen var jag o Mia o slog klackarna i taket o på kvällen kom familjen. Fick så fina blommor så jag nästan blev rörd. 
Denna veckan tandläkaren och packning inför Gotland. Ha en jättefin midsommar på er alla. 🌞🌞🌞

Pensionär ...

Ja i dag kan jag kalla mig pensionär. Som jag väntat på denna dagen....Men kan konstatera att den känns inget speciellt. Precis som vilken dag som helst. Unnade mig en chokladbiskvi till kaffet. J kom förbi en  sväng på förmiddagen. Var lite saker hon skulle ha. Jag hjälpte henne med adressändringen. Hon har fortfarande inte fått någon lägenhet. Så det får bli en tillfällig adress så länge. Får verkligen hoppas hon får något innan Juni är över. Rickard har ju fyllt fem år. Jag var där på tårtkalas och lämnade mina presenter. Dagen efter så åkte han o jag bussen till Karlstad och hade det supermysigt. Vi gick på Klas Klättermus på Filmstaden o efter det hamburgare. Han var helt underbar att ha med sig. Men trött blev han verkligen. Mycket nya intryck. Han till o med somnade på bussen hem. Nu ska jag ta med mig Lovisa till Mariebergsskogen snart. Tänkte även ta med mig F som kommer till mig två helger denna månad. Där finns det mycket roligt att se på. Och alla söta djuren. Lovisa älskar ju alla djur som finns. 
Ja vi hade verkligen en mycket trevlig dag.           På kvällen när jag kom hem till hundarna var det däremot inte så kul. Annie var så dålig i magen o sen började Nelly. Har inte gett dom något speciellt. Såå trött på dessa dåligamagar som kommer med jämna mellanrum. Tänk förr i tiden var mina hundar aldrig dåliga i magarna. Men har väl aldrig varit så mycket som nu de sista åren. Vad beror det på? Ger dom samma mat som alltid. Gav dom Bravecto för ett par veckor sedan. Har ju läst mycket om biverkningar. Att de kan bli väldigt dåliga i magar o sånt. Men vad ska man välja på? Pest eller Kolera? Imorgon ska jag hämta småttingarna på förskolan. I dag har detvarit ruggigt o blåsigt. Hoppas på bättre väder i morgon. Nästa vecka blir det ett Göteborgsbesök o pussa på de små där. Snart får vi alla tillbringa en hel vecka tillsammans. Underbart....    
 
En sommarfin Leia 
Gräva gräva efter sork...