Lappen ingen vill ha

Tänk dig att du kommer hem sent en kväll, efter ännu en dags hårt arbete. Du sjunker ned i soffan och pustar ut. Dina barn har som vanligt redan hun- nit somna, men ett av dem vaknar och kommer upp till dig. Ditt barn har en lapp i ena handen, som räcks över till dig. Du tittar på lappen. Där står det 22 tillfällen då ditt barn önskat att du hade varit med. Du inser att du missat alla 22. Vartenda ett.

Vad skulle du göra om du fick en sådan lapp av ditt barn?

Just detta hände nämligen superekonomen Mohamed El-Erian, VD för inves- teringsbolaget Pimco. För ett år sedan sade han plötsligt upp sig, efter att under många år ha jobbat oerhört mycket.

Orsak: Dotterns lapp. ”Den blev en väckarklocka”, berättar El-Erian i en inter- vju i Worth Magazine.

Vi får alla väckarklockor till oss någon gång. Något som slår an på en sträng i oss själva på ett sätt att man kan dra ett streck just där, eftersom det blir livsförändrande. Frågan man kan ställa sig är dock om det ska behöva gå så långt. Kanske räcker det med att stanna upp ett slag den här morgonen och bara fråga sig själv: Vad är allra viktigast för mig i slutändan, och är det där jag är? Låt det inte gå så långt att någon ska behöva skriva en lapp över allt viktigt du missat. Då kan det redan vara för sent.