Advent

Förra helgen så var jag på Goldenklubben Värmlands rasträff. Mycket trevligt och intressant föreläsning av Annika Thunfors. Roligt att lyssna på en person som kan så mycket om rasen. Jag har ju haft den underbara rasen Golden Retriever sen 1982 men finns fortfarande mycket att lära sig. Det bjöds på goda smörgåsar o kaffe. Var ju roligt att höra att våra kära Golden överlag är en frisk ras. Inte heller så mycket ledproblem. Mycket diskussioner hanns även med.I helgen åkte jag till Ransäter och gästade Bengt. Minelle skulle göra debut i utställningsringen i Arvika på Lördagen. Bengt hade lovat skjutsa mig dit, vilket jag var mycket tacksam för. Skulle ju bli spännande med ett första utlåtande på henne. Eva hade förvarnat mig om att hon inte kunde komma. Så jag var sååå spänd och nervig innan, då jag måste ställa henne själv. Springer som en kratta. Det frusna vackra vädret var som bortblåst, i stället regn och lervälling. Sämsta tänkbara. Vi åkte i god tid. Var uppe med tuppen o rastade alla hundar, gav mat mm. De gamla fick vara hemma i lugn o ro. Minelle älskar att åka bil så det är väldigt bra. Tack o lov så kunde Eva komma i alla fall. Frågade lite snällt om hon ville hjälpa mig. Snäll som hon är så gjorde hon det. Det tog sin lilla tid innan det var dags för uppvisning. Men alltid roligt att mingla runt med trevligt hundfolk. Jag vann dessutom ett paraply. En mycket bra dag. Minelle fick en jättebra kritik med HP och Bir. När vi kom var hon mer i taket än på marken. Uppspelt och ville fram till alla hundarna. Men efter ett tag så lugnade hon sig betydligt. Så det är bra att vara i god tid till utställning. 
Ja nu blir det nog någon mer utställning framöver. På Söndagen var det julmarknad i Forshaga, jag skulle träffa T m familj. Men det ösregnade så det struntade jag i. Jag o Linda o barnen ska ju till Lisebergs julmarknad snart. Så det räcker. Jag pyntade lite hemma o tände ljus. Hundarna var helt slut. Tar på att byta miljö. Det här fortsatt att vräka ner regn. Så någon julstämning har jag inte. Bakade pepparkakor med Lovisa o Rickard förra veckan. Så mysigt...
Jättegott med deg. Det är bara det att jag har längtat så otroligt mycket efter Leia o Albin. Känns som det var evigheter sen jag träffade dom. Men vi ska ses på Liseberg. Jag tar inte med mig julklapparna till dom utan åker ner efter jul med dom. Jag har nu bokat tåg till Enköping den 19.onde. Ska träffa kennel Chamorels o fira jul med mamma o Anders m familj. Blir förmodligen lite tid över att träffa Minelles bror Ludde och hans husse. Ska bli så roligt. Blir premiär för Minelle med att åka tåg. Ska även ha julbord för familjen innan. Får bli lite enkelt. I dag fick jag telefon från en vän i Uppsala som jag har umgåtts otroligt mycket med när jag bodde där. Vi är väldigt nära, även om vi inte umgåtts så mycket de senaste åren. Men alltid hållit kontakt. Hon ville berätta att hon var allvarligt sjuk och inte visste hur det skulle sluta. Jag blev alldeles shockad. Vi pratade i flera timmar. Jag kommer att hälsa på henne i jul. Ska även hälsa på min fina vän Zane. Hon bor ju på landet nu. Så jag o Minelle ska dit och se hur hon har det. Ja livet är verkligen skört. Gäller att vara rädd om det man har och vara tacksam. Jag o Zane ska även gå på Peter Jöback 9 Feb i Göteborg. Min stora idol. Ska bli så mysigt. 
Lite ord på vägen...
Den älskade myssängen är väldigt poppis. 

Kommentera här: